lauantai 19. lokakuuta 2013

Ruokaremontti

Nyt meni meidän tyttöjen kupinsisällöt uusiksi. Siitä asti kun Karma tuli, on meillä syöty Hill'siä, lyhyttä RC-kokeilua lukuunottamatta. RC:llä töhni molempien korvat, Hill'siin olen ollut hirveän tyytyväinen. Koirien lihakset ovat olleet hyvässä kunnossa ja nappulat ovat maistuneet ihan sellaisenaankin. Ruuassa on sitten ollut seassa välillä lihaa, viiliä, raejuustoa tai raakaa kananmunaa.

Juoksujen jälkeen Karmalta hävisi lihaksia ja se oli yhtäkkiä jotenkin laihanlainen. Lisäsin vain ruokaa ja asia korjaantui jokseenkin nopeasti. Voi kyllä myös olla, että liikunnan määrä putosi Karmalta Jaffan tultua jonkin verran, monestakin syystä. Nyt nämä ovat kuitenkin päässeet juoksemaan irti useamman kerran viikossa taas.

Eniveis! Ne ruuat! Tähän ruokavaliouudistukseen ei sinällään ole mitään erityistä syytä. Haluan vain, että koirat ovat hyvässä kunnossa, terveitä ja lihaksikkaita - vielä vuosienkin päästä. Päätin siis vaihtaa osan nappuloista puuroon, jonka kanssa tarjoillaan päivittäin raakaa lihaa. Aamupalaksi tytöt saavat nappulat edelleen (jollain herkulla höystettynä). Jaffalla on vielä jonkin aikaa puolet papanoista penturuokaa, mutta tuon säkin loputtua sekin saa siirtyä nuoren koiran valiolle.

Tältä näyttivät kupin sisällöt tänään:Molemmille maistui!

Puurossa oli noin:
1 dl ohraa
1 dl riisiä
1 dl hirssiä
1 dl tattaria
Ripaus suolaa
Vettä
2 porkkanaa raasteena

Koska en omista uunivuokaa, keitin tätä tunnin verran kattilassa. Porkkanat meni varmaan puolessa välissä kyytiin. Reseptihän on nimeltään Yrjölän puuro, jonka googletin ennen kauppareissua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti